Verifica ce mananci. Vezi lista oficiala a E-urilor si aditivilor alimentari, online

Comisia Europeana facut doua noi legi pentru utilizarea aditivilor alimentari in Uniunea Europeana. Oficialii de la Bruxelles spun ca ingredientele din mancarea pe care o consumam vor fi mai atent monitorizate astfel. Oricine este interesat sa stie exact care sunt aditivii autorizati in produsele alimentare, poate consulta de acum lista online a acestora. Acolo se introduce numele, in engleza, al respectivului compus (exemplu: E133) si afla despre el tot ce trebuie sa stie: ce este de fapt, in ce produse este autorizat sa existe si in care nu ar trebui, care sunt afectiunile pe care le-ar putea provoca (daca este cazul) plus multe alte informatii.

 

Asadar, site-ul interesant pregatit pentru astazi este lista oficiala a E-urilor si aditivilor alimentari online.

Iar pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine fenomenul, gasiti aici un tutorial care va explica exact cum functioneaza lista.

Aceasta lista, care este, de asemenea, disponibila intr-o baza de date online , va permite consumatorilor, operatorilor din sectorul alimentar si autoritatilor de control sa identifice cu usurinta aditivii care sunt autorizati intr-un anumit produs alimentar.

Lasă un răspuns